Van de Hoofdredactie
Beste lezers,

Hierbij alweer de 3e editie van het Rikketik Magazine van 2017. We maken dit magazine met enorm veel plezier en steeds meer geinteresseerden schaffen een abonnement aan. De mix van artikelen over klokken, pols- en zakhorloges en achtergrondartikelen en interviews en de bijzonder lage prijs voor een jaarabonnement trekt velen over de streep. De economie trekt duidelijk weer aan. Voor dit nummer hebben we van Koos de Vos, ons allen bekend, weer een interessant artikel ontvangen als vervolg op "Duitse beeldmerken", waar hij al eerder over schreef.

Verder besteden wij, op zijn verzoek, gepast aandacht aan het afscheid van een fenomeen ofwel Klokkenemil. Zoals velen weten doet Emil de dingen zoals hij vindt dat ze moeten....

Ook vroege Zwitserse polshorloges krijgen de nodige exposure en plaatsen we een vervolg op het artikel " Nederlandse horlogemakers in de wereld van de Haute Horlogerie". En voor onze klokkenvrienden een prachtig artikel over de werking van een slagwerk met sluitrad.

De beurs van 30 april was rustig. Diverse standhouders waren verhinderd omdat ze aanwezig waren op de beurs in M√ľnchen die gelijk met onze beurs gehouden werd. Het is jammer genoeg moeilijk te voorkomen dat verschillende beurzen op dezelfde datum vallen ondanks goed overleg. Ook andere organisaties huren de accommodaties waar beurzen gehouden worden en het is elk jaar weer een heel gedoe om de gewenste data te kunnen reserveren. We zijn nu al weer volop bezig met de voorbereiding van de julibeurs op zaterdag 8 juli aanstaande, dus meld u aan als u dat nog niet heeft gedaan. Helaas hebben we moeten constateren dat enkele standhouders ruim voor de afgesproken tijd (16 uur) hun waren al opruimen en de beurs verlaten. Hiermee benadeelt men niet alleen de beursbezoeker die wat later komt maar ook de collega-standhouders. Dit is jammer en kan mogelijk gevolgen hebben voor een standplaats op de volgende beurs. Verder herinneren we de standhouders er nog aan, om de papieren op orde te hebben, anders heeft men problemen bij binnenkomst.

Veel leesplezier.Veel leesplezier.

redactie@derikketik.nl
Rich Pontier